Skurö gårdsbutik har öppet hela sommaren

År 2008 rev vi väggar och rensade ut det gamla spannmålsmagasinet som ligger mellan ladugården och vårt bostadshus. Äntligen kunde vi förverkliga en dröm - att starta en gårdsbutik. Första året hade vi bara ett fåtal varor, men vi har utökat sortimentet varje år. Vår linje har hela tiden varit att det ska vara hög kvalitet på det vi säljer i butiken och helst också närproducerat.

År 2010 började vi tillverka Skurös egen ostkaka. Receptet har vi provat oss fram till genom att ändra lite här och där i gamla recept från trakten. Till skillnad mot en fabrikstillverkad ostkaka så finns i vår hemgjorda ostkaka större bitar av ostmassa och dessutom är mandeln grovhackad, så det knastrar härligt när man äter den. Ostkakan är gul och fin eftersom äggen kommer från höns eller myskankor som går fritt ute. Ostkakan ska avnjutas ljummen med sylt och grädde eller vaniljglass.

Förra sommaren var det premiär för Skurö ost. Till att börja med krämig mjukost med smak av vitlök/persilja, peppar, valnöt och naturell.

Hela sortimentet kan du se här.

gardsbutikengorsiordning.jpg
Så här såg det ut när vi gjorde i ordning
spannmålsmagasinet